Skip to main content

Posts

Showing posts from December 9, 2007

Hiji Mangsa Basa Helloween Datang (Dongeng Metal kangge Yadi SS)

Yad, teu nyangka euy, opat taun pas jenat-na maneh, Helloween datang jeung ngagebrak panggung rock lemah cai urang. Hanjakal sih, nu jadi vokalis-na geus lain Michael Kiske. Padahal, baheula urang ngakhayal jeung maneh, mun Helloween jeung Kiske datang ka endonesia, kajeun ngajual kaset atawa calana urang bakal ngajugjug ka Jakarta. Eh, ayeuna maneh geus euweuh, eta Helloween-na datang. Bari baririhan ceurik, urang ningali Andi Deris, vokalis anyar Helloween mawakeun Keeper Of The Seven Keys. Beu, Yad, deudeuh teuing, eta lagu nu mindeng di-ulik ku barudak jeung maneh, pas erek ngiluan festival di Surabaya.

Sanggeus ti Surabaya oge, Yad, Helloween mampir ka Jakarta. Nu muka-na grup nu dibobotohan ku urang-urang keneh : Sucker Head. Aya kana lima rebu nu lalajona oge. Masya Allah, inget keur ngora…ngan luncat jeung headbang weh urang harita. Aya ku lucu oge sih, meuni bari cukclak cipanon, inget ka ente. Oh enya Yad,…Helloween teh datang kadieu sanggeus manehna mereskeun World Tour-na…

KEMBALINYA SLASH KE KANCAH MUSIK DUNIA

Taun 2002, Randy Castillo, drummer yang disegani banget ama mbah2 rock jatoh sakit. Musisi2 rock jaman gue SMA pada ngumpul untuk bikin konser buat collecting dana pemulihannya. Eh, gak nyangka gue, tu konser yang meriah banget, kalo gak salah ada Ozzy Osbourne segala, ternyata malah ngelahirin ikon baru musik hard-rock, yang sesungguhnya rada kurang populer taun-taun segitu. Ya, pas kumpul buat ngumpulin dana utk Randy itulah, pahlawan-pahlawan gue jaman dulu : Slash (gitaris eks- Guns N Roses), Duff McKagan (bassist Guns N Roses), Matt Sorum (drummer Guns juga), tampil dengan band baru-nya : Velvet Revolver (VR). Band ini, dengan sound yang lebih modern, tetep tampil dalam warna hard rock mainstream, yang kemudian hari bikin mereka ngegaet grammy award lewat albumnya “Contraband”.



Izzy Stradlin, ritem gitarnya Guns juga sempet lho diundang ama ketiga sohibnya ini. Cuman, lantaran gaya hidupnya yang udah gak cocok ama gaya hidup rocker-rocker mapan, yaitu demen keliling atau tidur d…